Obvestilo o zasebnosti

Oktober 2022

Družba Coca-Cola HBC Hrvatska, d. o. o., je upravljavec vaših osebnih podatkov. Spoštujemo vaše podatke in vaša zasebnost nam je pomembna.

To Obvestilo o zasebnosti pojasnjuje, katere osebne podatke zbiramo in kako jih uporabljamo. V tem obvestilu je pojasnjeno tudi, kakšne pravice imate v zvezi s svojimi osebnimi podatki in kako lahko te pravice uporabite.

Imate pravico, da ugovarjate nekaterim postopkom obdelave, ki jih izvajamo. Več informacij o vaših pravicah in njihovem uveljavljanju je navedenih v razdelku »Vaše pravice« tega obvestila.

Sedež družbe Coca-Cola HBC Hrvatska, d. o. o., je Milana Sachsa 1, 10.000, Zagreb, Hrvaška.

Povzetek o tem, kako uporabljamo vaše podatke in vaše pravice

 1. Podatki, ki jih zbiramo od vas

 2. Informacije, ki jih prejmemo od tretjih oseb

 3. Kako uporabljamo podatke in pravna podlaga

 4. Deljenje podatkov

 5. Mednarodni prenosi

 6. Piškotki in podobne tehnologije

 7. Shranjevanje podatkov

 8. Vaše pravice

 9. Kontaktni podatki

 10. Katera entiteta je upravljavec?

Obvestilo o zasebnosti

Vaše podatke uporabljamo za zagotavljanje in izboljševanje svojih izdelkov in storitev, tako za namene trženja, raziskav, povratnih informacij in poizvedb kot tudi za namene varnosti in zaščite.

Vaše podatke bomo uporabili v skladu z zakoni in predpisi. Vaše podatke uporabljamo za preprečevanje in odkrivanje kaznivih dejanj, kot so goljufije.

Imate pravico, da ugovarjate nekaterim postopkom obdelave, ki jih izvajamo. Več informacij o vaših pravicah in njihovem uveljavljanju je navedenih v razdelku »Vaše pravice« tega obvestila.

Ko daste soglasje, ga lahko kadar koli prekličete, na primer tako, da nam pošljete e-poštno sporočilo, podrobnosti so navedene v razdelku s kontakti na koncu. Prav tako lahko uveljavljate vse druge pravice do podatkov, kot so pridobitev kopije vaših podatkov, popravljanje, brisanje ali omejevanje uporabe vaših podatkov. Za več informacij glejte »Vaše pravice«.

Naše spletne strani uporabljajo piškotke in podobne tehnologije za izboljšanje funkcionalnosti, za prepoznavanje vas in prilagajanje vaše izkušnje. Piškotke lahko zavrnete in blokirate v nastavitvah svojega brskalnika. Za več informacij glejte Obvestilo o piškotkih.

Podatke zbiramo, ko nekaj kupite ali uporabljate naše storitve. To vključuje obiske trgovin, uporabo naših spletnih strani ali dopisovanje z nami.

Zlasti:

 • Hranimo podatke, ki nam jih posredujete neposredno, kot so kontaktni podatki (vključno z imenom, e-poštnim naslovom, naslovom in telefonsko številko), komentarji, regija, pogostost obiskov, povratne informacije in mnenja o trženju.

 • Po potrebi beležimo in analiziramo obiske trgovine, spletne obiske, podrobnosti o vaših nakupih, vključno s primeri, ko izkoristite naše promocije.

 • Če pride do incidenta, zabeležimo informacije o tem.

 • Če z nami sodelujete prek naše spletne strani, bodo piškotki in podobne tehnologije zabeležili vaš naslov IP, vašo lokacijo in kako uporabljate spletno mesto ali aplikacijo, da bi jo izboljšali in izboljšali vašo uporabniško izkušnjo, če to omogočajo nastavitve vašega brskalnika ali vaše dovoljenje.

 • Če se neposredno obrnete na nas in se pritožite ali podate povratne informacije, prejmete odškodnino, bomo beležili podrobnosti in vse povezane informacije (vključno s tistimi, ki nam jih posredujete), kot so e-poštna sporočila, pisma, telefonski klici, datum rojstva, na naše telefonske linije za pomoč strankam, vključno s tistimi, ki jih upravljajo tretje osebe, kot je opisano v razdelku 5 spodaj. Če se pritožite glede hrane, pijače ali drugega izdelka tretjih oseb, ki ga prodajamo, lahko vaše podatke posredujemo tem tretjim osebam kot del postopka, s katerim poskušamo rešiti vašo pritožbo.

V določenih okoliščinah prejmemo vaše podatke od drugih oseb. To se lahko zgodi, če:

 • Sodelujete v tržnih raziskavah, kot so ciljne skupine ali ankete.

 • Vpišete vse druge tretje osebe, npr. zunanji klicni center?

ALI izbrišete celoten razdelek

Vaše podatke lahko uporabimo le, če imamo za to ustrezen razlog, na primer:

 • za izpolnitev pogodbe, ki smo jo sklenili z vami;

 • kadar je to v našem zakonitem interesu;

 • kadar v to privolite; ali

 • da ravnamo v skladu z zakonodajo.

O zakonitem interesu govorimo, kadar imamo poslovni ali komercialni razlog za uporabo vaših podatkov. Pri tem ocenimo, kdaj se lahko sklicujemo na svoje zakonite interese. Za več informacij o tej oceni se obrnite na družbo Coca-Cola HBC Hrvatska, d. o. o. Služba za zasebnost podatkov – kontaktni podatki na koncu tega obvestila.

V nadaljevanju smo navedli, kako in zakaj uporabljamo vaše osebne podatke ter na katero pravno podlago se sklicujemo. Tu vam tudi povemo, kateri so naši zakoniti interesi.

Ko pri nas nekaj kupite, vaše podatke uporabimo za izpolnitev pogodbe, sklenjene z vami.

Podatke zbiramo za komunikacijo z vami, preverjanje vaše identitete, sprejemanje plačil ter zagotavljanje izdelkov in storitev.

Za vodenje našega poslovanja in uresničevanje naših zakonitih interesov uporabljamo vaše podatke.

Naši zakoniti interesi vključujejo posodabljanje naših evidenc, izpolnjevanje naših zakonskih in pogodbenih dolžnosti ter obveznosti skladnosti, ugotavljanje, kateri naši izdelki in storitve bi vas lahko zanimali, izboljšanje našega spletnega mesta in storitev, razvoj novih izdelkov in storitev ter obveščanje o njih in izvajanje tržnih raziskav.

Več podrobnosti o naših zakonitih interesih:

Za vodenje in promocijo svojega podjetja uporabljamo vaše podatke:

 • Za zagotavljanje in izboljševanje naših izdelkov in storitev ter za naš odgovor, če nas kontaktirate.

 • Za beleženje komunikacije, vključno z dohodnimi in odhodnimi klici ter e-pošto, za usposabljanje osebja, izboljšanje kakovosti in ugotavljanje dejstev ter za obravnavanje vaših morebitnih pomislekov ali pritožb.

 • Ko spremljamo spletne strani družbe Coca-Cola HBC Hrvatska, d. o. o., platforme družabnih medijev, kot sta Facebook in Instagram, ter odzive na trženje prek e-pošte. Če objavite komentarje na spletu ali v drugih medijih, te informacije zajamemo, jih uporabimo za stik z vami in jih uporabimo za izboljšanje svojih izdelkov in storitev.

 • Za boljše razumevanje vas kot kupca/kupke z analizo vaših transakcij in drugih informacij, ki nam jih posredujete ali ki jih izvemo iz vaše interakcije z nami.

Za preprečevanje, preiskovanje in/ali prijavo goljufij, terorizma, zavajanja, varnostnih incidentov ali kaznivih dejanj, tudi kadar to od nas zahteva zakon:

Za spoštovanje zakonodaje, ocenjevanje in ohranjanje zakonskih ali pogodbenih pravic in zahtevkov ter za spremljanje, revizijo in usposabljanje na področju skladnosti:

Spremljamo in beležimo komunikacije, vključno z dohodnimi in odhodnimi klici ter e-pošto.

V določenih okoliščinah preverimo vašo identiteto.

Vodimo evidenco v skladu z zakonodajo o zdravju in varnosti, vključno z evidentiranjem števila oseb v svojih prostorih in beleženjem nesreč.

Informacije bomo obdelali v zvezi z vsako pritožbo, ki jo vložite v zvezi z izdelki, ki jih kupite pri nas, ali storitvijo, ki jo prejmete.

Če nam boste dali soglasje, bomo:

Prikazali ciljno usmerjene oglase v omrežjih vaših družabnih medijev, če je vaše soglasje zakonsko zahtevano.

Uporabili podatke za druge namene, kjer ta namen pojasnimo, ko vas prosimo za soglasje.

Ko daste soglasje, ga lahko kadar koli prekličete, tako da nas kontaktirate na e-poštni naslov na koncu tega obvestila. Če to storite, lahko vaše podatke še naprej uporabljamo le, če velja druga pravna podlaga, na primer če to od nas zahteva zakon.

Kadar zakon od nas zahteva, da obdelujemo vaše podatke, bomo to storili. To lahko vključuje:

Pravne, skladnostne, regulativne in preiskovalne namene, vključno za vladne agencije in organe pregona.

Ko uveljavljate svoje pravice v skladu z zakonodajo o varstvu podatkov,

Navaja vsa podjetja, s katerimi lahko družba Coca-Cola HBC Hrvatska, d. o. o., deli osebne podatke, in zakaj.

Za naslednje storitve uporabljamo tretje ponudnike:

 • Analiza podatkov, ki nam omogoča optimizacijo naših storitev (vključno z lokacijami in izdelki).

 • Razvoj informacijske tehnologije, podpora, vzdrževanje in gostovanje, vključno z zagotavljanjem aplikacij in gostovanjem spletnih strani.

 • Obdelava plačil, ki vam omogoča plačevanje s kreditno ali debetno kartico.

Če bo naše podjetje združeno z drugim podjetjem ali prodano, bodo vaši podatki posredovani našim svetovalcem in svetovalcem morebitnega kupca. Vaši podatki bodo morda posredovani novim lastnikom. (Če se to zgodi, boste o tem obveščeni).

Osebni podatki se lahko posredujejo državnim organom in/ali organom pregona zaradi preprečevanja ali odkrivanja kaznivih dejanj, če to zahteva zakon ali če je to potrebno za pravni ali pogodbeni zahtevek.

Če se pritožite glede hrane, pijače ali drugega izdelka tretjih oseb, ki ste ga kupili pri nas, bomo morda morali posredovati vaše podatke ustrezni tretji osebi kot del postopka za rešitev vaše pritožbe.

Včasih vaše podatke pošljemo ali shranimo zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EU ter Islandija, Lihtenštajn in Norveška) (»EGP«). Na primer za izpolnjevanje vaših navodil, izpolnjevanje zakonskih obveznosti ali za sodelovanje z našimi ponudniki storitev, ki jih uporabljamo za upravljanje vaših računov in naših storitev, ali za prejemanje storitev od njih.

Če podatke prenesemo izven EGP, bomo poskrbeli, da bodo zaščiteni z enim od teh zaščitnih ukrepov:

 • Prenos v državo, ki ni v EGP, z zakoni o zasebnosti, ki zagotavljajo enako zaščito kot države v EGP. EU je nekatere države ocenila kot ustrezne.

 • Sklenitev pogodbe s prejemnikom, ki pomeni, da mora podatke zaščititi po enakih standardih kot države v EGP ali uporabiti druge mehanizme in ukrepe za doseganje ustrezne zaščite. Uporabljamo lahko tudi standardne pogodbene klavzule, ki jih je objavila EU.

 • Zavezujoča poslovna pravila. Gre za interna pravila, ki jih sprejmejo podjetja v skupini, da se omogoči mednarodni prenos osebnih podatkov subjektom znotraj iste skupine podjetij, ki se nahajajo v državah, ki ne zagotavljajo ustrezne ravni varstva.

Za dodatne podrobnosti o uporabljenih mehanizmih uporabite kontaktne podatke na koncu tega obvestila.

To spletno stran v imenu družbe Coca-Cola HBC Hrvatska, d. o. o., upravlja podjetje Costa Ltd., ki uporablja piškotke in podobno tehnologijo. Vse informacije so na voljo v Obvestilu o piškotkih. To vključuje informacije o tem, kako prilagoditi nastavitve vašega brskalnika, da sprejme ali zavrne piškotke.

Vaše podatke hranimo, da lahko izpolnimo pogodbo z vami ali zagotavljamo storitve, dokler ste aktiven uporabnik našega spletnega mesta ali aplikacije, ali če to zahteva zakon ali zaščita zakonskih pravic.

Vedno si prizadevamo vaše podatke hraniti čim krajši čas v skladu z načeli varstva podatkov in svojimi postopki. Na primer, hranimo:

 • Evidenco podatkov o plačilih v skladu z davčno zakonodajo in revizijskimi zahtevami.

 • Povratne informacije kupcev in korespondenco z našimi službami za stranke, odvisno od narave interakcije in veljavne zakonodaje, kot sta zdravje in varnost. Tako se lahko odzovemo na morebitna vprašanja ali pritožbe.

 • Informacije za vodenje evidenc v skladu s pravili, ki veljajo za nas.

Vaše podatke lahko hranimo dlje časa, če jih ne moremo izbrisati zaradi pravnih, regulativnih ali tehničnih razlogov.

Glede svojih osebnih podatkov imate pravice. Lahko:

 • zaprosite za kopijo svojih podatkov;

 • zaprosite popravek podatkov;

 • zaprosite izbris ali brisanje podatkov;

 • zaprosite, da omejimo obdelavo;

 • ugovarjate naši obdelavi svojih podatkov, zlasti kadar nam podatkov ni treba obdelovati zaradi izpolnjevanja pogodbenih ali drugih zakonskih zahtev in v zvezi z obdelavo za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov za namene neposrednega trženja;

 • zaprosite, da vam pošljemo kopijo v strukturirani digitalni obliki, ali zaprosite, da jo pošljemo drugi osebi.

Nekatere pravice pa so lahko omejene. Po zakonu ali predpisih smo lahko dolžni hraniti podatke. Vendar pa moramo spoštovati tudi zasebnost drugih ljudi, kar pomeni, da bomo morda morali prikriti ali odstraniti informacije, ki vključujejo osebne podatke nekoga drugega, tudi če so povezani z vašimi podatki. Občasno lahko obstaja nujen zakoniti interes za nadaljnjo obdelavo podatkov.

Če želite kopijo svojih podatkov, ugovarjati temu, kako uporabljamo vaše podatke, ali zaprositi, da jih izbrišemo ali omejimo njihovo uporabo, glejte razdelek »Kontaktni podatki« spodaj. Za obdelavo vaše zahteve bomo morda morali potrditi vašo identiteto, da bi zagotovili dostop do pravih podatkov.

Imate pravico do pritožbe pri vašem organu za varstvo podatkov Ministarstvo unutarnjih poslova: https://mup.gov.hr/zastita-osobnih-podataka-222/222.

Za splošne poizvedbe potrošnikov ali pritožbe v zvezi z izkušnjami v trgovini pošljite e-poštno sporočilo na naslov: info.hr@cchellenic.com.

Če želite uveljavljati katero koli od svojih pravic ali preklicati privolitev (če ste jo dali), lahko pošljete e-poštno sporočilo na naslov: info.hr@cchellenic.com.

Za vse poizvedbe v zvezi z varstvom podatkov se obrnite na pooblaščenca za varstvo podatkov družbe Coca-Cola HBC Hrvatska, d. o. o., po elektronski pošti na naslov: info.hr@cchellenic.com.

To obvestilo lahko občasno spremenimo ali posodobimo. O tem vas bomo obvestili po potrebi – na primer s posodobitvijo svoje spletne strani ali, če je to zakonsko zahtevano, z aktivnim obveščanjem o spremembah.

Upravljavec vaših podatkov je družba Coca-Cola HBC Hrvatska, d. o. o., Milana Sachsa 1, 10.000, Zagreb, Hrvaška. Prosimo, upoštevajte, da naša Politika zasebnosti ne velja več, ko kliknete na povezavo, ki vas z naše spletne strani popelje na drugo spletno stran. Za brskanje in interakcijo na drugi spletni strani veljajo obvestila in politike tega spletnega mesta ali tretjih oseb, ki jih priporočamo, da jih preberete. Ta politika velja izključno za podatke, ki jih zbira in obdeluje družba Coca-Cola HBC Hrvatska, d. o. o.