Fundacija Costa

Verjamemo, da je izobrazba prvi korak proti boljšemu življenju, zato želimo izboljšati šole v najrevnejših skupnostih pridelovalcev kave.

Spremenimo zgodbo otrok

imageVemo, da so kmetje, ki pridelujejo našo kavo, ključni del našega poslovanja – brez njih ne bi mogli spodbujati ljudi k pitju odlične kave! 

Številne skupnosti pridelovalcev kave se nahajajo v odmaknjenih ruralnih okoljih v nekaterih izmed najrevnejših držav na svetu in otroci iz teh skupnosti imajo pogosto omejen dostop do izobraževanja ali pa ga sploh nimajo. 

Fundacija Costa* je bila ustanovljena leta 2006 z namenom podpiranja ljudi, ki živijo v odmaknjenih skupnostih, in gradnje šol, ki otrokom omogočajo varno in kakovostno izobraževanje.

Vemo, da ima izobraževanje moč, da spremeni otrokovo življenje, zato ima fundacija Costa ambiciozno vizijo: odpraviti revščino v skupnosti pridelovalcev kave.

icon

Ustvarili smo več kot 1000 delovnih mest za učitelje, asistente, administratorje, kuharje in ostalo osebje.

imageV šolski projekt fundacije Costa je vključenih 10 različnih držav iz kavnega pasu, vključno s Kolumbijo, Ugando in Vietnamom. 

Fundacija Costa podpira te skupnosti, ne da bi pričakovala kaj v zameno, kar pomeni, da pogosto pomagamo kmetovalcem z območij, kjer ne moremo kupovati njihove kave. 

Ti veliki uspehi pa so mogoči samo zaradi entuziazma in predanosti naših ekip zbiranju sredstev za fundacijo Costa ter zaradi nenehne velikodušnosti naših kupcev in dobaviteljev.

Naš cilj je zbrati 20 milijonov funtov za fundacijo Costa do leta 2021 in financirati 100 šol do leta 2020.

Costa Foundation - *Registered charity no. 1147400 In Scotland, SCO43414